Ni programnyheter! Bl.a. stipendiatkonsert, verdensmusikk, et svensk «Glädjeorkester» og tradjazz
Marianna Sangitas stipendiatkonsert med Trondheim Jazzorkester, «Glädjeorkestern» Louisiana Avenue, vakker verdensmusikkmusikk fra Javid Afsari Rad Ensemble med Håkon Kornstad, konsertforestillingen «Vemodig Disco», Ytre Suløens Jass-ensemble gjør Thomas «Fat’s» Waller, Steinar Raknes returnerer med Stillhouse Band, Bech & Skeidsvoll New Orleans Band, The New Orleans Collective løfter taket i Kikkans Hall, og ikke minst, årets unge jazzmusikere skal kåres!
Med dette er kveldsrekka i Kikkans Hall ferdig, og billetter ligger ute for salg.
Trondheim Jazzorkester & Marianna Sangita
Med verket Σπίτι/Hjem ønsker hun å forene flere av de musikalske inspirasjonene sine
Vokalist, tekstforfatter og komponist Marianna Sangita vokste opp omsluttet av gresk tradisjonsmusikk og har gjennom hele sin karriere vært åpen i møte med musikk fra andre kulturer
Med en besetning hun aldri kunne drømt om, av unike mennesker og musikere med instrumenter som inkluderer oud, kretansk laouto, bansuri, tablas, joik, trekkspill, saxofon, tuba, trommesett, cello, fele, cajon og diverse rammetrommer er resultatet en fascinerende musikalsk smeltedigel som definitivt representerer noe helt nytt i Trondheim Jazz Orchestras allerede mangfoldige produksjon.
Marianna Sangita har bakgrunn fra bandet Broen, samt en rekke prosjekter med Trondheim Jazzorkester (SKRAP, GURLS, Alf Hulbækmo), som del av Anja Lauvdals Joni Mitchell Tribute band. Til dette prosjektet har hun også fått med seg den spanske multiinstrumentalisten Efrén Lopez (Jordi Savall, Stelios Petrakis, L´ham de Foc m.fl). Med sin nære kjennskap til østlig musikk har han vært en viktig sparringspartner i forberedelsene til premieren i Molde. Sammen er de duoen ON.
Denne konserten har medvirkende med 10 forskjellige nasjonaliteter!
Marianna Sangita Angeletaki Røe - vokal, perkusjon og komposisjon, Efrén Lopez - oud, hurdy gurdy, laouto, gitar og perkusjon, Ina Sagstuen - vokal, effekter og perkusjon, Risten Anine Gaup - vokal og joik, Mira Tiruchelvam - fløyter, Sissel Vera Pettersen - altsaxofon og vokal, Jonas Cambien - saxofon og synth, Inger Hannisdal - fiolin, Oluf Dimitri Røe - fiolin og vokal, Jovan Pavlovic - trekkspill, Joel Ring - cello og bass, Heida Karine Johannesdottir - tuba, Sanskriti Shrestra - tablas og perk, Martin Langlie - trommer, David Solheim - lyd
Louisiana Avenue
Uavhengig av tid og sted så tar bandet med frontmann og vokalist Pär Stenhammar i spissen deg med til New Orleans og Mardi Gras
Louisiana Avenue er bandet som gir karnevals-assosiasjoner på en måte som få andre band klarer. Det har nærmest vært et folkekrav at bandet kommer tilbake til Moldejazz etter deres første besøk hos oss i 2019!
Louisiana Avenue er kjent for sine live-opptredener i Sverige, og etter konsertene i Kikkans Hall i 2019 har ryktet spredd seg i Norge også. I dette tilfellet stemmer ryktene, dette er en opplevelse du husker lenge!
Da de feiret utgivelsen av debutplaten «2107 Delachaise» (2019) med en konsert på Fasching i Stockholm, utropte like godt det anerkjente jazzmagasinet Lira dem til Sveriges beste live-band.
Pär og resten av bandet gleder seg til å komme tilbake til Molde, og vi gleder oss over å kunne ønske både bandet, og publikum velkommen til to kvelder med magisk stemning i Kikkans Hall!
Louisiana Avenue= Glädjeorkestern
Javid Afsari Rad Ensemble med Håkon Kornstad
Javid Afsari Rad Ensemble ble til i 2007 og består av Javid på det persiske instrumentet santur, en strykekvartett, en kontrabassist og to perkusjonister. Sammen spiller de komposisjoner av Javid, inspirert av persisk, indisk og arabisk musikktradisjon
En vakker opplevelse venter i Molde Domkirke!
Iransk-fødte Javid Afsari har bodd i Norge i 30 år. Musikken hans er farget av vestlig klassisk musikk og ensemblet han spiller med i Molde består av høyt profilerte musikere innen klassisk musikk, verdensmusikk og jazz.
Som gjest har ensemblet fått med seg saksofonist og operasanger Håkon Kornstad.
Javid Afsari Rad- santur, saz og komposisjon , Emilie Lidsheim – fiolin, Harpreet Bansal – fiolin, Tove Margrethe Erikstad – cello, Adrian Myhr – kontrabass, Behnam Samani – perkusjon, Håkon Kornstad - vokal, saksofon
Vemodig Disco
En hyllest til hverdagsmennesket
«Menneskene har så god timing»
Hva betyr den lille fakten, det hun gjorde med håret sitt der? Hvilke lyder lager vi som lyttere? Og når går den lyden fra å være anerkjennende til avvisende, og akkurat hvilken nyanse velger vi?
Dette er inspirasjonen bak Små Grås konsertforestilling “Vemodig Disco”. Det vil si menneskenes språk, timing, humoren, alvoret, og hva vi henger oss opp i og synes er viktig. Og betydningsfullt. Små Grå gjør musikk av alt dette i sin rykende ferske forestilling.
Komponert musikk og improviserte strekk glir over i hverandre i denne tankevekkende og humoristiske forestillingen. Tematikken veksler mellom det hverdagslige, som et kremt eller høflig småprat med en annen mamma i barnehagen, og de store spørsmålene i livet.
Forestillingen fikk strålende mottakelse etter premieren i Oslo. Se artikkel i Ballade.no
Nina Mortvedt, (Band of Gold) Mai Elise Solberg, (ONTZ, MEogI, Hanne Hukkelberg) og Benedikte Kruse (Pitsj, Plutselig Barneteater).
Små Grå gikk ut fra masterstudiet i utøvende jazz og improvisasjon ved Norges Musikkhøyskole i 2021. Sidsel Endresen og Snelle Hall har fulgt arbeidet med "Vemodig Disco" og Jo Strømgren har vært ytre øye.
Dette sier publikum om «Vemodig Disco»
Se: Små Grå film 1, av Små Grå og Kim Hiorthøy (Vises også som en del av forestillingen)
Steinar Raknes Stillhouse Band
Steinar Raknes fra Midsund er en slik artist.
Noen konserter og artister har et særegent grep om sitt publikum, og får taket til å løfte seg, uansett original takhøyde.
Han har spilt kontrabass med historiske jazznavn som Chick Corea, Michael Brecker og Bobby McFerrin, dukket hodestups ned i roots, blues, rock og americana, og var i 2021 i ECM-studio som bassist i Tord Gustavsen Trio.
Både som vokalist og bassist har han en rå og tydelig nerve. Raknes har også en slående evne til å skrive låter som fester seg umiddelbart og som føles kjente og kjære allerede fra første lytt, men gjør også gåsehudfremkallende coverversjoner av låtene til helter som Bob Dylan, Depeche Mode og Bruce Springsteen.
Vi gleder oss til et gjensyn med publikumsfavoritten Steinar Raknes og hans Stillhouse-band i det unike teltet «Kikkans Hall» på Rådhusplassen.
Bech & Skeidsvoll New Orleans Band
Bandet som ble etablert i 2013, har sitt musikalske fundament godt ankret opp i New Orleans-musikken
Det pulserende og stemningsskapende Bech & Skeidsvoll New Orleans Band kommer tilbake til Moldejazz for 4.år på rad!
Besetningen har en frisk blanding av musikere med ulik musikalsk bakgrunn, som strekker seg fra sterke røtter i New Orleans tradisjonen til den frie og moderne jazzscenen.
Dette gjør bandet unikt og skaper et energisk og uttrykksfullt kollektiv, som bidrar til en meget frisk konsertopplevelse i god New Orleans-ånd!
Og, denne konserten blir det gjort opptak av - nå blir det album!
Gunnar Bech - vokal og trombone , Leiv Skeidsvoll - vokal og trompet, Lauritz Skeidsvoll - saxofon, Peder Skeidsvoll - trompet, Isach Skeidsvoll - piano, Frank Iversen - banjo/gitar, Sindre Klykken - kontrabass , Hans-Petter Gyldenskog - trommer
Ytre Suløens Jass-ensemble
Med Tricia Boutté i front som vokalist og entertainer, kan vi love både et fint og festlig musikalsk portrett av en legende i sjangrene Dixieland, jazz, swing, stride og ragtime!
Ytre Suløen er godt i gang med å utforske mangfoldet i Thomas «Fats» Wallers musikk
Thomas «Fats» Waller (1904-1943) var en av de mest brilliante og populære jazzpianistene på 1920- og 30-tallet fra Harlem New York. Han ble kjent både som pianist, komponist og ikke minst som entertainer. Han var en humørspreder uten like (er blitt kalt "a genial clown"), og medvirket i flere filmer, bl.a. i «Stormy Weather» sammen med Lena Horne, han var dessuten den første som spilte jazz på orgel!
Han har etterlatt seg en mengde melodier som har blitt en del av standard-jazz repertoaret. Han laget musikk til flere Broadway-show på 1920-tallet, de mest kjente sangene herfra er «Honeysuckle Rose», «Ain't Misbehavin», og «Black and Blue», i tillegg til brilliante instrumentallåter som «Handful of Keys», «Wild Cat Blues» og «Jitterbug Waltz». På 1930 tallet ble han plateartist for Victor Records, med "Fats Waller and His Rhythm", hvor hans geniale vokalinnslag også fikk fullt fokus (titler som «All that Meat», «No Potatoes» og «Your Feet's too Big» sier sitt...)
En særdeles festlig kveld ventes i Kikkans Hall!
The New Orleans Collective
The New Orleans Collective (eller NOC) er en hardtsvingende jazzseptett med høy partyfaktor
Det blir høy partyfaktor, humor og musikk av ypperste klasse når NOC entrer scenen på Kikkans Hall.
Bandet ble opprettet i 2011 og har over ti år med musikalsk galskap bak seg, og har spilt en rekke konserter over hele landet. NOC skal i 2022 slippe sitt debutalbum («Bourbon») i forbindelse sin konsert under Moldejazz!
Bandet henter musikalsk inspirasjon fra band som: Rebirth- og Treme brass band, The California Honeydrops, Chuck Berry, The Band og Harry Connick jr. for å nevne noen. I tillegg til dette spiller bandet også egenkomponert musikk som er godt forankret i New Orleans jazzens ånd.
Bandet har en snittalder på 30 år, noe som er ganske ungt innenfor denne sjangeren. Til denne konserten har de fått med seg Malin Dahl Ødegård på vokal (kjent fra bl.a. JUNO og "Jul på Romsdalsk")
Magnus Malmedal Drågen - trompet & vokal, Runar Fiksdal – trombone, Lauritz Skeidsvoll – saxofon, Thomas Edvardsen – piano, Kristian Frostad - banjo og gitar, Knut Elias Barstad – sousafon, Marius Trøan Hansen - trommer, Malin Dahl Ødegård - vokal
Jazzintro - finale / vinnerkonsert
Årets unge jazzmusikere 2022 skal kåres, og åtte unge, lovende band er plukket ut til å spille om tittel og stipend på noen av landets ledende jazzfestivaler det kommende halvåret. Under finalen på Moldejazz i juli vil ett av bandene kåres til Årets unge jazzmusikere 2022, og motta lanseringspakke fra Norsk jazzforum, mentorprogram støttet av Talent Norge samt Gramo-stipendet på kr 150 000.
Jazzintro er et lanseringsprogram for unge, norske jazzmusikere som denne våren og sommeren vil få vise seg fram på landets største jazzfestivaler. Blant 55 søknader er åtte band plukket ut til å delta:
Bento Box, Munch Trio, Peders Hode, Ototoi, Joakin Rainer Trio, Firvel, Ask Morris Kvartett og Stenøien/Hjemmen/Heide Bø.
Fra innledende runder på Vossa Jazz, Maijazz, Nattjazz og Kongsberg Jazzfestival vil fire av bandene gå videre til finale under Moldejazz i juli hvor en vinner skal kåres. Bandet som blir Årets unge jazzmusikere 2022 vil få en større lanseringspakke fra Norsk jazzforum som inkluderer en norgesturné, en mentorordning finansiert av Talent Norge som skreddersys i samarbeid med bandet, samt Gramo-stipendet på hele 150 000 kroner.
Jazzintro et springbrett
Jazzintro har siden starten i 1998 vært veldig viktig for å løfte fram og synligjøre talentene i norsk jazz. Mange av dagens store jazznavn har tidlig i karrieren deltatt i Jazzintro, som Mathias Eick, Stian Westerhus, Anja Lauvdal, Gard Nilssen, Marius Neset, Hanna Paulsberg og Morten Qvenild. Blant tidligere vinnere er Monkey Plot, Albatrosh, Puma, In the Country, Urban Connection, Megalodon Collective og Kongle Trio.
Spilleliste Jazzintro 2022:
Vossa Jazz: Bento Box og Munch trio
Maijazz: Peders Hode og Ototoi
Nattjazz: Joakim Rainer trio og Firvel
Kongsberg Jazzfestival: Ask Morris Kvartett og Stenøien/Hjemmen/Heide Bø